'Varen doe je Samen!' aanwezig tijdens Meppel aan Zee

  10-06-2017 - 10-06-2017

10:00 - 16:00

In het weekend van 9-10-11 juni 2017 vindt het 13-e Grachtenfestival Meppel plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement is inmiddels niet meer weg te denken op de evenementenkalender van Meppel. Het Grachtenfestival Meppel kenmerkt zich door allerlei activiteiten, waarbij het accent ligt op de mooie grachten van Meppel. En dat is niet voor niets. De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.

Op zaterdag 10 juni zal 'Varen doe je Samen!' aanwezig zijn bij Meppel aan Zee. 

Meppel aan Zee: neem een kijkje achter de schermen van de Meppeler haven!                 

Op 10 juni vindt het evenement Meppel aan Zee plaats. Meppel aan Zee speelt zich af op twee locaties in de Meppeler haven: bij Agrifirm / MCS containerterminal en bij de Sethehaven. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Meppel aan Zee maakt onderdeel uit van het Grachtenfestival.

Bezoekers voor Meppel aan Zee en het Grachtenfestival kunnen gebruik maken van gratis pendelboten. Er zijn twee opstapplaatsen: de steiger bij Molen De Weerd (Weerdstraat 8, 7941 XH Meppel) en de steigers bij Jachthaven Meppel (Zomerdijk 35 7942 JS Meppel). 
In de haven kun je een tussenstop maken bij Agrifirm en MCS terminals: kijk mee hoe een containerschip wordt gelost en geladen, leer wat een duwbak is; wat wordt daarin vervoerd, voor wie? In de Sethehaven kom je alles aan de weet over jachtbouw, onderhoud, stalling, speedboten, watertaxi's... Deelnemende bedrijven hier zijn Jachthaven Meppel, Holterman Yachting, Boatland en Alumax.

Voor wie na het bekijken van alle nautische bedrijvigheid nog geen genoeg heeft van het Meppeler havenlandschap, is de havenrondvaart (vertrek bij molen De Weerd) een must.

Lees hier meer informatie over Meppel aan Zee. 


 

© 2016 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer