Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Bekijk het webinar Marifoongebruik in de Praktijk

publicatie: 24-11-2022

Donderdagavond 24 november 2022 organiseren we samen met onze partners het webinar ‘Marifoongebruik in de Praktijk’. In dit tweede webinar rond het onderwerp Marifonie wordt aan de hand van vragen en voorbeelden uit de praktijk, toegelicht hoe, waar en waarom je een marifoon het beste kunt gebruiken.

 

Vaarquiz-vraag: Kun je een dieselbrand blussen met een schuimblusser?

publicatie: 24-11-2022

Kun je een dieselbrand blussen met een schuimblusser? Lees hier het juiste antwoord!

 

'De Hydrograaf kan aan het werk'

publicatie: 23-11-2022

VDJS-partner Dienst der Hydrografie heeft er een opvallende verschijning bij. De Expeditionary Survey Boat (ESB) is namelijk operationeel. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) droeg dit geavanceerde mini-hydrografische opnamevaartuig eind november over aan de marine.

 

Windkracht en de schaal van Beaufort: hoe zit het precies?

publicatie: 17-11-2022

Storm! In Nederland komt het een paar maal per jaar voor. Het heeft vaak consequenties voor weg-, vlieg- en vaarverkeer. Het KNMI geeft hier waarschuwingen voor uit, gebaseerd op de Schaal van Beaufort. Waar waarschuwen ze voor en wat betekenen die waarschuwingen precies?

 

Elf tips: opleidingen en cursussen om je vaarkennis en vaardigheid te vergroten

publicatie: 14-11-2022

De winter is bij uitstek geschikt om je bezig te houden met een leuke (theoretische) opleiding op watersportgebied. Leren is leuk, je vergroot je kennis en vaardigheden. Daarnaast kun je je vaargebied en bevoegdheden verruimen en vergroot het de veiligheid.

 

Resultaten onderzoek Coenbrug bekend - beperking tot 2024

publicatie: 11-11-2022

Sinds vorig jaar mei is er door een storing aan de Coenbrug voor de scheepvaart een beperking in de doorvaarhoogte van 6.20 m. Rijkswaterstaat heeft onderzoem naar de staat van de Coenbrug gedaan, waaruit blijkt dat de schade aan de brug aanzienlijk is, maar wel te herstellen. Doordat de schade erg groot is en er onzekerheid is over de beschikbaarheid van specialisten en levertijden van materialen, is de verwachting dat met het herstel van de schade, de brug in de vaarseizoenen 2023 en 2024 nog niet bedienbaar zal zijn. Tot die tijd blijven de bestaande omvaarroutes voor scheepvaartverkeer via de Nauernasche Vaart, Noordzee en IJsselmeer van kracht.

 

Rijkswaterstaat: Ook deze winter online aanmeldsysteem voor brug- en sluisbediening

publicatie: 23-10-2022

Rijkswaterstaat biedt schippers en verladers een online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om. Bij steeds meer bruggen en sluizen bestaat de mogelijkheid om te passeren door middel van ‘bediening op afroep’. Schippers kunnen met het online aanmeldsysteem hun wensen voor extra openingen en passages doorgeven.

 

Vaarquiz-vraag: Marifoongebruik in de sluis – wat moet je doen?

publicatie: 20-10-2022

Iedere maand stelt Varen doe je Samen! op onze social-media-kanalen een quizvraag. Het juiste antwoord, met toelichting, volgt een paar dagen later via de website.

 

Hoe lang is (E10) benzine houdbaar?

publicatie: 19-10-2022

Hoe lang is (E10)-benzine voor je buitenboord motor eigenlijk houdbaar? En welke benzine is geschikt voor je boot? Lees er alles over en voorkom motorstoring door slechte benzine!

 

Gouwe tot 31 oktober gestremd door reparatiewerkzaamheden

publicatie: 18-10-2022

Door werkzaamheden aan de spoorbruggen Gouda is de Gouwe gestremd voor alle scheepvaart van14 oktober tot 31 oktober. Lees meer.

 

Bekijk de terugblik op de ErVaardag Waddenzee 2022

publicatie: 17-10-2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseerde Varen doe je Samen! vanuit Harlingen een actieve, praktische en leerzame ErVaardag op de Waddenzee. De dag was speciaal bedoeld voor alle watersporters die het Wad op willen met hun eigen schip en zich goed willen voorbereiden. Bekijk hier de terugblik op deze leuke en leerzame dag!

 

Bekijk het VDJS! Webinar – Marifoongebruik

publicatie: 13-10-2022

Donderdagavond 25 november 2021 organiseerden we samen met onze partners het webinar ‘Marifoongebruik – Tips, regels en afspraken’. Dit webinar is bijzonder geschikt voor mensen die wel eens overwogen hebben een marifoon aan te schaffen, of voor wie er één aan boord heeft maar twijfelt om deze te gebruiken. Bekijk het hier!

 

Zes tips om de boot winterklaar te maken

publicatie: 04-10-2022

Als bootbezitter maak je voor de winter een keuze of je je boot ofschip in het water laat liggen, of dat deze op de kant gaat. In beide gevallen zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden om je schip goed de winter door te laten komen. We zetten zes tips op een rijtje:

 

Organiseer een ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 28-09-2022

De wintermaanden zijn het perfecte moment voor een digitale voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld voor jouw watersportvereniging of jachthaven.

 

Instellen winterpeil Veerse Meer

publicatie: 28-09-2022

Op maandag 1 november 2021 wordt begonnen met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil. Dit winterpeil zal naar verwachting op zaterdag 6 november 2021 bereikt zijn.

 

Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

publicatie: 27-09-2022

Het vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.