Dutch Yachting Weekend

  04-09-2020 - 06-09-2020

05:40 - 06:50

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2020 vindt in Medemblik het Dutch Yachting Weekend plaats. Door het wegvallen van de fysieke HISWA te Water heeft een aantal Nederlandse werven de koppen bij elkaar gestoken. Gezamenlijk organiseren zij een kleinschaliger evenement. Dit wordt gehouden bij Contest Yachts op de Overleek 5 in Medemblik. Contest Yachts, Saffier Yachts, Jachtwerf Heeg en AdmiralsTender meren hun range aan modellen af aan de kade.

De aanwezige schepen zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Naast de jachtbouwers zullen ook een aantal bekende toeleveranciers van onder andere navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dekbeslag, assuranti├źn en stoffering zich presenteren. Diverse toeleveranciers van A-merken presenteren zich daarbij in een hal. Ook staan er lezingen en workshops op de agenda. Meer informatie over het inhoudelijke programma is vanaf 1 augustus te vinden op de website van het Dutch Yachting Weekend.

Registratie verplicht

Toegang tot het evenement is kosteloos. In verband met de maatregelen rondom Covid-19 zijn bezoekers wel verplicht om zich te registreren. Dit kan bij de ingang van het Dutch Yachting Weekend-terrein.

Open huis dagen

Naast het Dutch Yachting Weekend zullen er in de periode van 2 tot en met 6 september ook andere mini-boatshows verspreid door het land plaatsvinden. Dit komt onder meer door een oproep van de organisatie van de Hiswa te water aan haar deelnemers om gedurende de oorspronkelijke beursperiode een open huis te houden. Meer informatie over deze open huis dagen en de Hiswa te water Virtual Boat Show is te vinden is op www.hiswatewater.nl.

Vanaf 1 augustus 2020 meer info op: www.dutchyachtingweekend.nl

(Foto boven: Jachtwerf Heeg)