NK foil windsurfen Almere

  04-11-2023 - 05-11-2023

07:02 - 01:00

In het weekend van 4 en 5 november, zal Marina Muiderzand in Almere het derde evenement van het Nederlands Kampioenschap Foil Windsurfen plaatsvinden. De wedstrijd, die de reeks van drie afsluit, belooft een spannende strijd te worden met deelnemers zoals Max Baaijen en Zara Rozenboom. Na de wedstrijd zullen de klassementsleiders worden gekroond tot Nederlands kampioen foil windsurfen.

Het Nederlands Kampioenschap foil windsurfen is niet alleen een competitie voor ervaren windsurfers, maar ook een kans voor getalenteerde jeugdsurfers. Voor jongens en meisjes tot en met 17 jaar is de tour een kans om zich voort- of verder te ontwikkelen tot wereldniveau.

Bij de wedstrijd in Almere is iedereen welkom om gratis te komen kijken.

Over foil windsurfen

Foil windsurfing is een evolutie in de windsurfsport waarbij een speciale foil, oftewel draagvleugel, onder het board is gemonteerd. Deze foil genereert lift en zorgt ervoor dat het board boven het water zweeft, waardoor windsurfers met minimale weerstand en met hogere snelheden kunnen varen. Het stelt surfers in staat om zelfs bij weinig wind te windsurfen en maakt het mogelijk om zeer scherpe bochten te maken. Foil windsurfen combineert de elementen van traditioneel windsurfen met de sensatie van vliegen over het water, wat een unieke ervaring biedt voor avontuurlijke watersportliefhebbers.