Open dag verkeerscentrale Rotterdam - 11 mei

  11-05-2023 - 07-12-2023

08:47 - 08:47

Op 11 mei organiseert het Havenbedrijf Rotterdam de tweede open dag met twee verschillende tijdsloten in Verkeerscentrale Rotterdam, Oude Maasweg 3, 3197 KJ Rotterdam Botlek. 

Per sessie heeft het Havenbedrijf plek voor 40 personen. De deelname is gratis. 

Tijdsloten 

  • Donderdag 11 mei, 09:30 - 12:00 uur 
  • Donderdag 11 mei, 13:30 - 16:00 uur

Aanmelden kan via www.portofrotterdam.com/nl/open-dag-verkeerscentrale-rotterdam

Verkeerscentrales 

Vanuit twee verkeerscentrales in de Botlek en Hoek van Holland volgen verkeersbegeleiders alle schepen die de haven van Rotterdam in- en uitvaren of er doorheen varen. De verkeersbegeleiders zien de schepen op hun radar, staan met de schepen in contact en begeleiden de schepen in de haven. Het beheergebied van de verkeersbegeleiders strekt zich uit van de Van Brienenoordbrug tot 57 kilometer uit de kust, bij het begin van de Eurogeul, een kanaal in de Noordzee met een gegarandeerde diepgang van 25 meter. 

Tijdens de open dagen vertellen de verkeersbegeleiders over hun werkzaamheden en geven ze vol trots een rondleiding op de werkvloer en in de back-up ruimte. Ook zijn de ambassadeurs van ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig en geven zij een korte presentatie over veilig varen door de Rotterdamse haven voor recreatievaart. Deze open dagen zijn vanwege het programma speciaal gericht op beroepsvaart en recreatievaart. Mis deze unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de verkeerscentrale Rotterdam niet.