'Varen doe je Samen!' aanwezig tijdens Meppel aan Zee

  10-06-2017 - 10-06-2017

Open bedrijvendag met een nautisch tintje

Op 10 juni vindt het evenement Meppel aan Zee plaats. Meppel aan Zee speelt zich af in de Sethehaven en is bereikbaar via gratis pendelboten uit de stad. Ook is het mogelijk om op te stappen in de Sethehaven en van daar uit het Grachtenfestival te bezoeken. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Meppel aan Zee maakt onderdeel uit van het Grachtenfestival.

Bezoekers voor Meppel aan Zee en het Grachtenfestival kunnen gebruik maken van gratis pendelboten. Er zijn twee opstapplaatsen: de steiger bij Molen De Weert (Weerdstraat 8, 7941 XH Meppel) en de steigers bij Jachthaven Meppel (Zomerdijk 35 7942 JS Meppel).

In de haven kom je alles aan de weet over jachtbouw, onderhoud, stalling, speedboten, watertaxi's. Deelnemende bedrijven hier zijn Jachthaven Meppel, Holterman Shipyard, Boatservice Dannijs B.V., Alumax en MCS-bv.

Tijdens Meppel aan Zee ligt er een containerschip aan de kade van MCS-bv. Vanaf het water is het laden en lossen goed te zien. De schippers van de pendeldienst geven informatie over onder andere deze containerterminal.

Voor wie na het bekijken van alle nautische bedrijvigheid nog geen genoeg heeft van het Meppeler havenlandschap, is de havenrondvaart (vertrek bij molen De Weert) een must.

Meppel aan Zee is een initiatief van shipspotter/vormgever Bart Beltman. In 2017 is het precies 30 jaar geleden dat het maritieme evenement Ship Show Meppel plaatsvond. Beltman een mooie aanleiding om op 10 juni 2017 een nieuw maritiem evenement te organiseren: Meppel aan Zee. Meppel heeft al eeuwenlang verbondenheid met het water en is een serieuze speler in de nautische wereld. Met de vorming van Port of Zwolle (havens in Zwolle, Meppel en Kampen) ontstaat nieuwe bedrijvigheid in Meppel rondom de maritieme sector.

wie na het bekijken van alle nautische bedrijvigheid nog geen genoeg heeft van het Meppeler havenlandschap, is de havenrondvaart (vertrek bij molen De Weerd) een must.

Lees hier meer informatie over Meppel aan Zee.