Veilig op het water evenement ANWB winkel Sneek - 'Varen doe je Samen!' voorlichting

  15-05-2018 - 15-05-2018

Varen doe je Samen!’ staat op dinsdag 15 mei aanstaande met een informatiestand op het Veilig op het water evenement in de ANWB winkel Sneek om de bezoekers te informeren over de veiligheid op het water. 

Datum: dinsdag 15 mei 2018
Locatie: ANWB Winkel Sneek
Adres: Oosterdijk 2, 8601 BT  Sneek 

Op zaterdag 12 mei organiseert de ANWB in de winkel in Sneek aan de Oosterdijk 2 van 11.00 – 16.00 uur een vaarspreekuur over veiligheid op het water voor mensen die dit jaar het water op gaan. Tijdens het spreekuur zijn experts van Varen doe je Samen, de ANWB en rescue Friesland aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven hoe veilig het water op te gaan. Naast de experts is de Marrekrite aanwezig, kunnen bezoekers leren knopen en signeert schrijver Henk de Velde zijn boek ’ De zee, Mijn leven’.

In de zomermaanden is het op de Friese wateren druk. Naast bootbezitters en beroepsvaart huren steeds meer mensen een boot. Echter blijkt dat van deze laatste doelgroep veel mensen onvoldoende voorbereid het water op gaan, niet goed weten wat er allemaal bij komt kijken en onbekend zijn met de spelregels op het water. Dit leidt soms tot gevaarlijke situaties. Tijdens het vaarspreekuur vertellen experts over de spelregels op het water en geven samen met vrijwilligers en winkelpersoneel van de ANWB aan bezoekers tips om zo goed voorbereid het water op te gaan. Naast deze tips leren de bezoekers praktische zaken als het goed aanmeren van een boot en het juist leggen van knopen.

Tijdens het spreekuur signeert Henk de Velde ook zijn boek ‘De zee, Mijn leven’. In deze nieuwe ANWB-uitgave vertelt deze moderne zeeheld over zijn bijzondere reizen en dit avontuurlijke bestaan. Een boek om heerlijk bij weg te dromen en te genieten van een leven dat we onszelf stiekem ook welwensen. 


Wil je ook speciale aandacht aan veilig varen besteden tijdens bijvoorbeeld een open dag, workshop of thema-avond? ‘Varen doe je Samen!’ verzorgt graag een presentatie waarin de diverse aspecten aansprekend en goed aan bod en in beeld komen. Je kunt hier meer informatie lezen.