WSV Schiphol - 'Varen doe je Samen!' lezing

  24-03-2018 - 24-03-2018

08:44 - 03:00

'Varen doe je Samen!’ geeft op vrijdag 23 maart een lezing bij de Watersportvereniging Schiphol. 

Datum: vrijdag 23 maart 2018
Tijd: 19:30u
Locatie: 't Kombuis, Uiterweg 263, 1431 AH Aalsmeer 

Met het vaarseizoen 2018 in het verschiet lijkt het ons nuttig (en altijd plezierig) een informatieavond te organiseren in Het Kombuis met als thema “Varen doe je Samen”. We nodigen je dan ook van harte uit kennis te nemen van en te delen over de laatste ontwikkelingen over veiligheid op het water. De avond wordt verzorgd door Onno Walda, lid van het project “Varen doe je samen”. Dit project heeft als doel de veiligheid op en rond het water te vergroten. Met beroepsvaart, zowel binnenvaart als zeevaart, passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen wordt het steeds drukker op het water. Dit maakt continue aandacht voor veiligheids-risico’s noodzakelijk. De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerken en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen. Veiligheid en veilig handelen het hoort er gewoon bij, voor je eigen vaarplezier!
We zien je graag op vrijdagavond, 23 maart om 19:30u in ‘t Kombuis.

Watersportvereniging Schiphol
De Watersport Vereniging Schiphol (WVS) is opgericht op 7 juni 1951 als KLM zeilvereniging Schiphol. In 1966 ging onze eigen haven open aan de Uiterweg in Aalsmeer en konden we zeilen op de Westeinderplassen. We hadden toen 36 leden. Inmiddels heeft de WVS rond de 650 leden. De WVS beschikt over een eigen haven met 155 ligplaatsen in het water (boxen) en 41 ligplaatsen op een jollen helling. De WVS kent niet alleen zeilers. Een aantal ligplaatshouders hebben een motorschip. De haven is gelegen direct aan de Kleine Poel, onderdeel van de Westeinderplassen in de Gemeente Aalsmeer. Vanaf de Westeinder zijn dagtochten mogelijk naar het Braassemermeer, de Kagerplassen en naar Amsterdam. Het Noordzeekanaal (en daarmee IJmuiden, het Markermeer en het IJsselmeer) is voor zeiljachten binnen een dag bereikbaar via de ‘StaandeMastroute’ door nachtelijk Amsterdam. In zuidelijke richting is Zeeland eveneens binnen 24 uur bereikbaar. Het adres van de haven is: Uiterweg 263, 1431 AH Aalsmeer (positie: N 52°15,45, E4°43,72). 
http://wvschiphol.nl/


Wil je ook speciale aandacht aan veilig varen besteden tijdens bijvoorbeeld een open dag, workshop of thema-avond? ‘Varen doe je Samen!’ verzorgt graag een presentatie waarin de diverse aspecten aansprekend en goed aan bod en in beeld komen. Je kunt hier meer informatie lezen.