Website ‘Varen doe je Samen!’ doet het ook prima op je smartphone!

publicatie: 29-07-2019

De ‘Varen doe je Samen!’ website is volledig responsive, wat betekent dat de site ook volledig geschikt om te gebruiken op je mobiele telefoon of tablet. Dat maakt het mogelijk om ook tijdens het varen bijvoorbeeld de VDJS Knooppunten direct op te vragen. Je hebt daar wel bereik (mobiel internet) voor nodig op je telefoon, maar dat is, zeker op de Nederlandse binnenwateren, tegenwoordig bijna overal het geval.


Knooppunt informatie

De 'Varen doe je Samen!'-Knooppunten zijn handige beschrijvingen van drukke vaarknooppunten in heel Nederland, vooral waar veel recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen op het water. De knooppunten zijn erg handig voor je reisvoorbereiding, maar ook om tijdens het varen te bekijken, als je zo’n vaargebied binnenvaart. Bijvoorbeeld overzichtelijke info over Het IJ, of de Volkeraksluizen zijn te vinden.  Je kunt deze per regio bekijken, downloaden en eventueel uitprinten. Je kunt een regio aanklikken op de kaart van Nederland waar vervolgens de bijbehorende knooppunten worden aangegeven. De knooppuntenboekjes zijn via deze website te vinden onder ‘Knooppunten’, of klik op de afbeelding hiernaast.

Overzicht per regio

Om de knooppunten snel te vinden op je mobiele telefoon, ga je gewoon via je browser naar www.varendoejesamen.nl en scroll je naar de blauwe overzichtskaart van Nederland. Op deze kaart kun je per regio kiezen welk knooppunt je wilt bekijken. 

Naast de knooppunten kun je ook alle brochures en nieuwsartikelen vinden op de website. Altijd handige, actuele informatie over alles wat over veiligheid op het water gaat. Breng ook eens een bezoek aan het VDJS Kenniscentrum, met veel informatie over vaaruitrusting, vaarregels, staande mast route, reisvoorbereiding, regelgeving en nog veel meer. 

Offline gebruiken

Om de knooppunten te bekijken zonder mobiel bereik, kun je ook de VDJS-knooppunten vooraf downloaden als reisvoorbereiding. Via de website is het mogelijk van alle knooppunten een pdf te downloaden, zodat je deze kunt opslaan op je smartphone of tablet, om te gebruiken als er geen mobiel bereik is. Daarnaast zijn de VDJS-knooppunten ook beschikbaar via verschillende navigatieprogramma's.

Goede, veilige, vaart!