Provincie Limburg

Provincie Limburg

De Limburgse Maasplassen vormen één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van het land waar het prima varen is. Daarnaast biedt het de recreant vele watersportmogelijkheden zoals zwemmen, duiken, surfen, zeilen, kanoën en suppen. Ook liefhebbers van waterskiën en wakeboarden komen aan hun trekken. Uiteraard valt er ook langs de oevers van de Maas het nodige te genieten en vind je er interessante dorpjes zoals Thorn en Stevensweert of Roermond een aantrekkelijke stad aan het water met het Designer Outlet Center. Op rustige plekken zijn er dagstranden en beachclubs te vinden. De drukkere doorvaarroute voor de scheepvaart is interessant voor shipspotting.

Op de website Maasplassen.com is alle vaar- en waterrecreatie gerelateerde informatie over de Maasplassen samengebracht. De website is een initiatief van Limburg Marketing en VVV Midden-Limburg.

Het betreft informatie die nuttig is voor wie gaat varen op de Maasplassen, zoals vaarroutes, jachthavens, passantenhavens, bruggen, sluizen, tanken en trailerhellingen. Maar ook info over watersport en waterrecreatie informatie, zoals bootverhuur, rondvaarten, stranden en watersportmogelijkheden.

Veilig varen op de Maasplassen

https://youtu.be/KEjcKwXoHF0

Meer informatie over de mogelijkheden voor waterrecreatie op de Maasplassen is hier te vinden.

10 leuke activiteiten op en aan de Maasplassen (inlimburg.com)

www.maasplassen.com

https://hartvanlimburg.nl/nl/maasplassen-magazine-2021