Reisvoorbereiding

Wat is een reisvoorbereiding?

Een goede reisvoorbereiding wil zeggen dat je overal rekening mee moet houden wanneer je gaat varen. Houd rekening met het weer. Waar ga je naartoe? Hoe ver en hoe lang wil je varen? Zijn er sluizen waar je doorheen moet, of zijn er bepaalde waterwegen die zijn afgesloten? Allemaal heel belangrijk om te weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor je gaat varen is het ook heel belangrijk dat je alles nakijkt. Benzine, waterkaarten, of belangrijke meldingen op je mobiele telefoon. Ook heel belangrijk.

Wat heb je allemaal nodig om goed voorbereid te varen?

  • Een waterkaart is altijd handig om bij je te hebben, wanneer je gaat varen. Zodat je altijd weet waar je bent. Je hebt natuurlijk verschillende kaarten voor verschillende gebieden.
  • Wat ook heel belangrijk is, is dat je naar de weerberichten op het nieuws luistert voordat je gaat varen. Je kunt deze ook op een mobiele telefoon bekijken. Zodat je precies weet, wat je te wachten staat.
  • Wanneer je een boot bestuurt, dan moet je altijd een geldig vaarbewijs bij je hebben. Net als in de auto. Maar dat noem je een rijbewijs.


<< Terug naar het overzicht