Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Werkzaamheden steigers Bergsediepsluis, Krammerjachtensluizen en Vluchthaven Tholen

publicatie: 25-04-2017

Op korte termijn worden er een aantal werkzaamheden uitgevoerd aan steigers die in 2016 zijn afgesloten in het areaal van District Noord van Rijkswaterstaat Zee en Delta. Het gaat om steigers nabij de Bergsediepsluis, de Krammerjachtensluizen en de Vluchthaven Tholen. Deze steigers mogen momenteel in verband met de veiligheid niet betreden worden. Er mag wel worden afgemeerd. 

 

19 mei open dag voor recreatie- en beroepsvaart Verkeerscentrale Rotterdam

publicatie: 24-04-2017

Veiligheid staat altijd voorop in de haven van Rotterdam. Duizenden recreatievaartuigen bezoeken jaarlijks de haven van Rotterdam waar zee- en binnenvaart intensief gebruik maakt van de rivieren en havens.  Om een veilige haven te blijven zet het Havenbedrijf Rotterdam op zaterdag 19 mei de deuren open van de Verkeerscentrale Rotterdam voor de beroeps- en pleziervaart. In het kader van “Veilig Varen doe je Samen, ook in een haven van Wereldklasse”, laat de divisie Havenmeester zien wat het Verkeersbegeleidend Systeem is en wat het betekent voor beroeps- en pleziervaart. We nemen de marifoongesprekken door en de aanmeldprocedures voor zeevaart, binnenvaart en pleziervaart waarbij ruimte is voor vragen en discussie. We sluiten af met een rondleiding over de werkvloer. 

 

AIS: Het Automatic Identification System

publicatie: 19-04-2017

Het Automatic Identification System (AIS) is een wereldwijd systeem om automatisch schepen te identificeren en te volgen.

 

VDJS- partners uitgelicht: Havenbedrijf Rotterdam

publicatie: 18-04-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Havenbedrijf Rotterdam.

 

Update: Oostelijk deel Staande Mast Route niet langer gestremd ivm Wiegbrug

publicatie: 14-04-2017

Het Oostelijk deel van de Staande Mast Route door Noord- en Zuid-Holland is niet langer gestremd wegens storing aan de Wiegbrug te Amsterdam

 

De Staande Mast Route

publicatie: 12-04-2017

De Staande Mast Route is een veilige en vlotte doorgaande route voor zeil- en motorboten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 6 meter die je in staat stelt om van de Deltawateren tot het IJsselmeergebied, Friesland en Groningen te varen via de binnenwateren. Zo vermijd je een route over de Noordzee. Dit is dus erg handig als je schip, uitrusting en/of bemanning niet zeewaardig genoeg is voor de route over de Noordzee. De maximale diepgang voor de route is voor sommige trajecten 2,50 meter. De route loopt van Breskens/Vlissingen tot en met Delfzijl.

 

VDJS- partners uitgelicht: Koninklijke BLN-Schuttevaer

publicatie: 10-04-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaartelkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner eruit. Deze week: Koninklijke BLN-Schuttevaer.

 

Staandemast Route weekend 8 april bij Boskoop en Waddinxveen gestremd

publicatie: 06-04-2017

Wegens een reparatie aan de hefbruggen Waddinxveen en Boskoop is de vaart door de staande mast route gestremd.

 

Brug Management Systeem leidt tot minder wachttijden voor scheepvaart en wegverkeer

publicatie: 04-04-2017

Het nieuwe Brug Management Systeem (BMS) dat door de provincie Noord-Holland sinds 2015 wordt ingevoerd, leidt nu al tot minder wachttijden voor het wegverkeer binnen de Metropool re­gio Amsterdam. Ook het scheepvaartverkeer behaalt tijdwinst. Reden te over om het BMS verder uit te rollen. Waren in de eerste fase van het project nog maar 40 bruggen aangesloten, volgend jaar verwacht Noord-Holland al 130 bruggen aan het BMS te koppelen.

 

Veilig varen begint bij een goede reisvoorbereiding

publicatie: 31-03-2017

Het vaarseizoen voor de recreatievaart staat weer voor de deur. Tijd om vaarplannen te maken! Om veilig van je vaartocht te genieten is het van belang om aan goede reisvoorbereiding te doen. In dit artikel geven wij je tips & tricks voor je vaarplanning en werken we een voorbeeld van een vaartocht uit.

 

Schellingwouderbrug weer volledig hersteld en operationeel

publicatie: 31-03-2017

Rijkswaterstaat deelt mede dat sinds 16 maart 2017 de Schellingwouderbrug weer volledig hersteld en operationeel is. De Schellingwouderbrug is een belangrijke schakel in de Staande Mast Route. Door een aanvaring begin vorig jaar was de schade aan de afstandsbediening van deze brug aanzienlijk en werd aanvankelijke het bedieningsregime danig beperkt. De bedieningstijden zijn weer normaal volgens de oude dienstregeling.

 

Instellen zomerpeil Veerse meer

publicatie: 28-03-2017

Vanaf maandag 27 maart 2017 wordt het waterpeil op het Veerse Meer opgevoerd naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op zaterdag 1 april 2017 bereikt zijn. Het peil op het Veerse Meer kan in de zomerperiode fluctueren tussen N.A.P. en N.A.P. - 0,10 m. In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde 'noodpeil' zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

 

Plaatsen brugdek Lasschoterbrug Schagen - hinder voor scheepvaart

publicatie: 28-03-2017

De provincie Noord-Holland vervangt de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen- Kolhorn tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248) in Schagen.  Op dinsdag 28 maart 2017 worden de liggers in gehesen die samen het dek van de nieuwe brug gaan vormen. Vaarweggebruikers kunnen hierdoor te maken krijgen met enige vertraging.  

 

VDJS- partners uitgelicht: Waterrecreatie Nederland

publicatie: 27-03-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Waterrecreatie Nederland.

 

Uw schip klaarmaken voor het seizoen? Tips & Tricks

publicatie: 24-03-2017

De eerste lentedagen dienen zich aan, een mooie gelegenheid om de nodige voorjaarsklussen aan je schip te verrichten. Als bootbezitter weet je vaak wel wat de kluslijst is voor je boot. Om er toch zeker van te zijn dat je niets mist, zijn er handige checklijsten voorhanden. We lichten de belangrijkste zaken op klusgebied eruit en nemen enkele van deze lijsten door.

 

Staande Mast Route over Amsterdam tot nader order gestremd

publicatie: 21-03-2017

Wegens storing aan de Wiegbrug te Amsterdam is op vrijdag 17-03 omstreeks 16:30 uur de brug handmatig gesloten. Door schade aan het machinewerk is de Wiegbrug tot nader bericht niet bedienbaar. Maandag 20 maart werd de 1e (er zijn er 2)  truster van het bewegingswerk gedemonteerd. Afhankelijk van de schade zullen deze trusters gereviseerd of vervangen moeten worden. Omdat het maatwerk betreft zal de Wiegbrug zeker deze week niet meer in bedrijf komen. Er dient echter rekening gehouden te worden dat de huidige bedieningsbeperking langer kan duren. 

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
© 2016 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer