Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Verplichting CvO (Certificaat van Onderzoek) voor schepen groter dan 20 meter

publicatie: 22-05-2017

Alle pleziervaartuigen langer dan 20 meter (en als de Lengte x breedte x diepgang* 100 m 3 of meer is) moeten volgens een nieuwe Europese Richtlijn worden gecertificeerd.

 

Enthousiasme over ‘Varen doe je Samen!’ op Maritime Industry 2017

publicatie: 19-05-2017

‘Varen doe je Samen!’ stond met een stand op de Maritime Industry 2017 beurs in Gorinchem. Deze beurs trok ruim 14.000 bezoekers en 487 deelnemers. De beursvloer was groter dan ooit en de vertegenwoordiging van de maritieme sector nog uitgebreider waardoor veel nieuwe bezoekers de beurs hebben bezocht. In de stand van ‘Varen doe je Samen!’ hebben veel goede gesprekken met voornamelijk binnenvaartschippers plaatsgevonden. “Goed dat dit project bestaat” was een veelgehoorde opmerking van de binnenvaartschippers. 

 

Uitnodiging feedbackbijeenkomst Agentschap Telecom

publicatie: 15-05-2017

Voor Agentschap telecom zijn klanten erg belangrijk. Daarom willen zij graag weten wat de leden van 'Varen doe je Samen!' van de dienstverlening van Agentschap Telecom vinden. En dan in het bijzonder van onze websiteagentschaptelecom.nl. Agentschap Telecom is de website aan het vernieuwen en input van bezoekers is daarbij zeer welkom. Daarom nodigen zij graag een aantal mensen via 'Varen doe je Samen!' uit voor een feedbacksessie. 

 

19 mei open dag voor recreatie- en beroepsvaart Verkeerscentrale Rotterdam

publicatie: 11-05-2017

Veiligheid staat altijd voorop in de haven van Rotterdam. Duizenden recreatievaartuigen bezoeken jaarlijks de haven van Rotterdam waar zee- en binnenvaart intensief gebruik maakt van de rivieren en havens.  Om een veilige haven te blijven zet het Havenbedrijf Rotterdam op zaterdag 19 mei de deuren open van de Verkeerscentrale Rotterdam voor de beroeps- en pleziervaart. In het kader van “Veilig Varen doe je Samen, ook in een haven van Wereldklasse”, laat de divisie Havenmeester zien wat het Verkeersbegeleidend Systeem is en wat het betekent voor beroeps- en pleziervaart. We nemen de marifoongesprekken door en de aanmeldprocedures voor zeevaart, binnenvaart en pleziervaart waarbij ruimte is voor vragen en discussie. We sluiten af met een rondleiding over de werkvloer. 

 

De top 5 van oorzaken voor reddingsacties door de KNRM

publicatie: 10-05-2017

De KNRM rukt gemiddeld zo’n 2000 keer per jaar uit om schepen op het water te helpen die in de problemen zijn gekomen. We kijken hier naar de meest voorkomende redenen waarom er hulp verleend wordt en wat je preventief kan doen om dit te voorkomen.

 

Lancering ludieke informatieve 'Varen doe je Samen!' voorlichtingskaarten 

publicatie: 09-05-2017

Vandaag, dinsdag 9 mei, heeft op de beurs Maritime Industry de lancering plaatsgevonden van de 'Varen doe je Samen!' voorlichtingskaarten, die in samenwerking met Koninklijke BLN-Schuttevaer zijn ontwikkeld. Grootzus ontwierp een vijftal kaarten waarmee op ludieke wijze de risico’s worden uitgebeeld. Daarnaast staan er tips op de kaarten om de vaarweg gezamenlijk zo veilig mogelijk te houden. Nieuwsgierig? De kaarten zijn verkrijgbaar in de stand van 'Varen doe je Samen!' (508) en in de stand van Koninklijke BLN-Schuttevaer. 

 

VDJS- partners uitgelicht: Sportvisserij Nederland

publicatie: 08-05-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Sportvisserij Nederland.

 

Rijkswaterstaat wijst recreatievaart op belang stuurboordwal varen

publicatie: 08-05-2017

Nu het weer drukker wordt op het water met recreatievaart, geeft Rijkswaterstaat recreatieschippers verschillende tips voor veilig varen op de rijksvaarwegen.  Varen met een klein schip tussen de grote beroepsvaart (met schepen die een lengte tot wel 280 meter kunnen hebben) kan zorgen voor spannende en soms ook onveilige situaties. Rijkswaterstaat adviseert daarom recreatieschippers over hoe zij veilig gebruik kunnen maken van de grotere rivieren, kanalen en grote wateren en zet hiervoor een serie filmpjes: ‘5 tips voor veilig varen op de rijksvaarwegen’ in.

 

'Varen doe je Samen!' op Maritime Industry 2017

publicatie: 05-05-2017

Op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 mei 2017 is 'Varen doe je Samen!' aanwezig op de Maritime Industry beurs. Deze beurs vindt plaats in de evenementenhal in Gorinchem. ‘Varen doe je Samen!’ geeft voorlichting over de verkeersveiligheid op het water aan de bezoekers van Maritime Industry. Daarnaast lanceert ‘Varen doe je Samen!’ tijdens de beurs de 'Varen doe je Samen!’ voorlichtingskaarten. 

 

Vaar mee met de 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartocht op de Amsterdamse grachten

publicatie: 04-05-2017

Op zondag 25 juni 2017 vindt van 10.00 uur tot 14.00 uur een 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartocht plaats op de Amsterdamse grachten. Na een kort blokje theorie wordt met de ruime sloep (7,5 x 2,5 meter met 42 pk inboard diesel) van de vaarschool een interessante route gevaren over onder andere de Amstel en Prinsengracht (rondvaartroute) waar diverse lastige kruispunten worden gepasseerd met veel ander scheepvaartverkeer. Via de Houthavens, het IJ en de Zwanenburgwal varen we terug naar de Amstel. Onderweg komen we op de grachten rondvaartboten tegen in allerlei uitvoeringen en – afhankelijk van het weer – ook waterfietsen, kano's, roeiers en andere pleziervaart. Op het IJ kunnen we (snelvarende) veerponten, kegelschepen, grote zandschepen van de Noord/Zuidlijn, koppelverbanden en ander beroepsmatig bulkvervoer tegenkomen en natuurlijk ook recreatievaart.

 

Verlichting op schepen onder de 7 meter

publicatie: 03-05-2017

VDJS heeft recent enkele vragen gekregen m.b.t. de regelgeving omtrent verlichting voor kleine schepen onder de 7 meter. Er is onderscheid gemaakt aan de eisen voor de verlichting in het type schip. Dit gaat over een klein ‘Open motorschip’ (niet harder dan 13km p/u), klein ‘Motorschip’ (Met kajuit), en klein ‘Zeilschip’. Een klein ‘kajuitzeilschip’ (Ook onder de 7 meter), varend op de motor, wordt aangemerkt als een klein ‘Motorschip’.

 

Mededeling van de Waterpolitie Oosterschelde

publicatie: 02-05-2017

De waterpolitie Oosterschelde gaat in 2017 controleren op het niet stuurboord varen op aangewezen delen van de Oosterschelde en aangrenzende vaarwegen. Bekijk hier de flyer van de Waterpolitie.  Voor meer informatie over het varen op de Oosterschelde kun je het 'Varen doe je Samen!' knooppuntenboekje Deltawateren bekijken. Zie knooppunt 2.4 en knooppunt 2.5.

 

VDJS- partners uitgelicht: KNRM

publicatie: 01-05-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: KNRM.

 

Werkzaamheden steigers Bergsediepsluis, Krammerjachtensluizen, Vluchthaven Tholen

publicatie: 25-04-2017

Op korte termijn worden er een aantal werkzaamheden uitgevoerd aan steigers die in 2016 zijn afgesloten in het areaal van District Noord van Rijkswaterstaat Zee en Delta. Het gaat om steigers nabij de Bergsediepsluis, de Krammerjachtensluizen en de Vluchthaven Tholen. Deze steigers mogen momenteel in verband met de veiligheid niet betreden worden. Er mag wel worden afgemeerd. 

 

AIS: Het Automatic Identification System

publicatie: 19-04-2017

Het Automatic Identification System (AIS) is een wereldwijd systeem om automatisch schepen te identificeren en te volgen.

 

VDJS- partners uitgelicht: Havenbedrijf Rotterdam

publicatie: 18-04-2017

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Havenbedrijf Rotterdam.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
© 2016 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer