1.29 Oversteek Zuider- en Noordersluis

Waar: kruising Merwedekanaal-Amsterdam-Rijnkanaal, bij kilometerraai 41
Tussen de Jutphasebrug en de Nieuwegeinsebrug is de oversteek tussen de Zuidersluis en de Noordersluis (bereikbaar via marifoonkanaal 84) in het Merwedekanaal. Het valt buiten de radardekking van de sector Maarssen, net als het splitsingspunt Amsterdam-Rijnkanaal – Lekkanaal in Nieuwegein. Buiten het radardekkingsgebied geldt voor de navigatie marifoonkanaal 10.

Let op: in de sluizen kunt u last hebben van golfslag en zuiging.
Het verval bij beide sluizen is hetzelfde; gemiddeld 1 meter. Tussen kilometerraai 40 en 41 is ten noorden van de Jutphasebrug aan stuurboord een langshaven waar gevaarlijke stoffen (benzine en diesel) worden gelost.

Alternatieve routes
Als alternatief voor het Amsterdam-Rijnkanaal zijn er twee routes door Utrecht. Vaartuigen met een maximale hoogte van 1,90 m kunnen via de singel (buitenrand van het centrum) en vaartuigen met een maximale hoogte van 3,25 m kunnen door het centrum. U wordt dan twee keer geschut; in het noorden bij de Weerdsluis en in het zuiden bij de Noordersluis.

Zie ook: Wateralmanak 2, Merwedekanaal.


 


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

1.29 Oversteek Zuider- en Noordersluis

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.04903980691042
Long: 5.105949640274048

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.