1.9 Ringvaart Haarlemmermeerpolder – noordwest kant

Waar: noordwest zijde bij Cruquius en de T-splitsing met het Spaarne.
Dit scheepvaartknooppunt ligt ten zuiden van Haarlem bij het oude stoomgemaal de Cruquius. De beroepsvaart vaart het knooppunt zoveel mogelijk open en de recreatievaart houdt stuurboordwal.

  • Let op met een staande mast: de Cruquiusbrug kan niet helemaal worden geopend, de brugklep hangt deels boven het vaarwater.

De beroepsschippers melden zich ongeveer 250 meter voor de Cruquiusbrug via marifoonkanaal 18 bij de brugwachter en geven aan vanuit welke richting ze komen en wat de bestemming is. Als de schepen bij mist op radar varen, melden zij zich hier ook op marifoonkanaal 10.

Schepen in de richting van Haarlem moeten zich na het invaren van het Spaarne voor doorvaart melden bij de Havendienst van Haarlem via marifoonkanaal 18 en doorgeven wanneer er een opening van de Schouwbroekerbrug nodig is.
De doorvaarthoogte van deze brug in gesloten toestand is 4,45 meter.

De westelijke variant van de staandemastroute loopt via de Ringvaart door Haarlem. De passage van de stad gebeurt in konvooivaart.

Zie ook: Wateralmanak 2, Haarlem en Ringvaart van de Haarlemmermeer.


 


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

1.9 Ringvaart Haarlemmermeerpolder – noordwest kant

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.33895769027804
Long: 4.639685153961182

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.