Bekijk de nieuwe, digitale knooppuntenkaart!

publicatie:
24
-
07
-
2024
Varen doe je Samen! heeft haar knooppunteninformatie verrijkt met een digitale knooppuntenkaart. Deze digitale kaart vervangt de verouderde knooppuntenboekjes.

De knooppunten zijn de basis van Varen doe je Samen!. In samenwerking met onze partners zijn de afgelopen jaren ruim honderd belangrijke, drukke vaarwegknooppunten in kaart gebracht. Dit is bedoeld als aanvulling op de officiële waterkaarten en -apps.

In de knooppuntenboekjes stond een overzichtskaart en een adviesroute voor de recreatievaart om het knooppunt op een veilige en vlotte manier te passeren. De laatste update was in 2020. Veel informatie was ondertussen verouderd en soms niet meer kloppend met de dagelijkse praktijk. Dit wordt opgelost met de nieuwe, digitale kaarten.

Digitale knooppuntenkaart

De digitale knooppuntenkaarten zijn voorzien van dezelfde informatie als de knooppuntenboekjes. Via een knooppuntenoverzicht kun je makkelijk navigeren naar de regio waar je gaat varen. Op de lijst kun je klikken welk knooppunt je wilt bekijken. De kaart zal inzoomen en informatie zoals betonning en aanbevolen vaarlijnen worden zichtbaar. Zo kun je voor vertrek precies zien hoe een knooppunt er uitziet.

Fijn aan de digitale knooppuntenkaart is dat deze gelinkt is op een database, die automatisch updatet als de situatie veranderd. Zo blijft de informatie die je opzoekt actueel.

Knooppunt 1.6 Zeesluis IJmuiden op de digitale knooppuntenkaart.

Kijk op de kaart

Wil je zelf de knooppunten bekijken? Ga naar het overzicht en klik op een regio die je wilt bekijken!

Knooppuntenvideo’s

Naast de tekstuele uitleg op onze website en de digitale knooppuntenkaart, verfilmen we ook steeds meer knooppunten met een drone! Deze knooppuntenvideo’s kun je vinden op ons YouTube-kanaal. Hieronder is de knooppuntvideo die we vorige maand publiceerde.