1.13 Oude Rijn – Heimanswetering

Waar: noordkant Alphen aan den Rijn, bij Avifauna.
Het scheepvaartknooppunt Oude Rijn – Heimanswetering is een druk T-splitsing, die onderdeel is van de staandemastroute. Over de Heimanswetering ligt de ’s Molenaarsbrug.

De Heimanswetering en de Oude Rijn ten oosten van de ’s Molenaarsbrug (marifoonkanaal 18) vormen samen het hoofdvaarwater ten opzichte van de Oude Rijn ten westen van de ’s Molenaarsbrug (richting Koudekerk).
Aan de zuidoever van de Oude Rijn, tegenover de ’s Molenaarsbrug, ligt attractiepark ‘Avifauna’, waar passagiersschepen afmeren en vertrekken.

  • Let goed op bij dit knooppunt. Houd stuurboordwal, kijk om u heen, minder zo nodig vaart en luister uit op marifoonkanaal 10. Als het noodzakelijk is, geeft de brugwachters van de ’s Molenaarsbrug op kanaal 18 verkeersinformatie over naderende schepen.
  • Een binnenvaartschip heeft veel ruimte nodig om een haakse bocht te nemen.
    Blijf uit het vaarwater van de beroepsvaart. Kies eventueel een wachtplaats, als er beroepsvaart door de bocht komt.

Zie ook: Wateralmanak 2, Heimans- en Woudwetering.


 

1.13 Oude Rijn – Heimanswetering

Knooppunt 1.13 Oude Rijn – Heimanswetering


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

1.13 Oude Rijn – Heimanswetering

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.14219337434391
Long: 4.647581577301025

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.