3.11 Meppel

Waar: zuidwesten van Drenthe waar het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart samen komen

Vanuit Zwartsluis komt u via het Meppelerdiep bij Meppel, waar diverse jachthavens zijn. Komend vanuit Zwartsluis passeert u voor Meppel aan bakboordzijde een wachthaven voor de beroepsvaart en de Sethe haven, een industriehaven. Aan stuurboordzijde is een overslagplaats voor zeecontainers en aansluitend twee veevoederbedrijven. 

Na de Eshuisbrug en de Kaapbruggen (marifoonkanaal 22) zijn zowel aan stuurboord als aan bakboord diverse bedrijven gevestigd, waar grote binnenvaartschepen worden gelost.

Bij de Kaapbruggen is ook een zwaaikom voor binnenvaartschepen tot 110 meter lengte, met aan stuurboordzijde een scheepswerf. 

  • Let bij het passeren van deze bedrijven dus erg goed op aankomende en afvarende beroepsschepen.

Vanuit Meppel kunt u verder varen via de Drentsche Hoofdvaart. Tot Assenvaart geen beroepsvaart, tussen Assen en Groningen (Noord-Willemskanaal) wel.

Bij kilometerraai 8 in het Meppelerdiep is de afslag naar de Hoogeveensche Vaart, die naar Hoogeveen, Coevorden en Emmen leidt. 

  • Let bij de afslag goed op, het is een druk punt met recreatievaart.

 Zie ook: Wateralmanak 2, Meppel.
 

3.11 Meppel

Knooppunt 3.11 Meppel


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

3.11 Meppel

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.682288282969665
Long: 6.149554252624512

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.