4.22 Kampen

Waar: vaarwater tussen kilometerraai 993 en 998.

Aan beide zijden van de Geldersche IJssel in Kampen liggen diverse jachthavens en passantenplaatsen.

  • Vaar de ingangen goed open.
  • Denk om de stroom.

Noord van de Stadsbrug (marifoonkanaal 18), is aan de rechteroever bij kilometerraai 996 de Ganzensluis en het Ganzendiep. Het Ganzendiep verbindt de Geldersche IJssel met het Zwarte Water. De recreatievaart maakt er veel gebruik van. Via het Ganzendiep, de Goot en het Scheepvaartgat bereikt u het Zwarte Water en kunt u stuurboord uit Genemuiden en Zwartsluis.
Noord van kilometerraai 997 komt u langs de industrieterreinen van Haatlandhaven en Zuiderzeehaven. Hier is veel in- en uitvarende beroepsvaart.

  • Let goed op en zet een uitkijk voorop.

Vanuit Kampen varen enkele charterschepen. De schepen liggen aan de kade aan de benedenstroomse kant van de Stadsbrug. Vooral op maandag vertrekken de schepen en op vrijdag komen ze terug.

Zie ook: Wateralmanak 2, Gelderse IJssel.


 


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

4.22 Kampen

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.56118190299006
Long: 5.916845798492432

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.