4.24 Meppel

Waar: zuidwest Drenthe, waar het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart samenkomen.
Vanuit Zwartsluis komt u via het Meppelerdiep bij Meppel, waar diverse jachthavens zijn.

Komend vanuit Zwartsluis, tegenover kilometerraai 8 voor Meppel, is de monding van het verbindingskanaal richting Hoogeveensche Vaart. Die leidt naar Hoogeveen, Coevorden en Emmen.

  • Let op overstekende en afslaande vaart.

Verderop, aan bakboord is een wachthaven voor de beroepsvaart en de Sethehaven, een industriehaven. Aan stuurboord zijn een containeroverslagplaats en losplaatsen.

Na de Eshuisbrug en de Kaapbruggen (marifoonkanaal 22) zijn zowel aan stuurboord als aan bakboord diverse bedrijven gevestigd, waar grote binnenvaartschepen worden gelost. Bij de Kaapbruggen is ook een zwaaikom voor binnenvaartschepen tot 110 meter lengte, met aan stuurboordzijde een scheepswerf.

  • Houd hier dus extra rekening met beroepsvaart.

Vanuit Meppel kunt u verder varen via de Drentsche Hoofdvaart. Tot Assen vaart geen beroepsvaart, tussen Assen en Groningen (Noord-Willemskanaal) wel.

Zie ook: Wateralmanak 2, Meppel.


 


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

4.24 Meppel

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 52.682288282969665
Long: 6.149554252624512

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.