Organiseer een digitale ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 13-11-2020

De wintermaanden zijn het perfecte moment voor een voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld voor jouw watersportvereniging of jachthaven. Varen doe je Samen! heeft een poule vrijwilligers en ambassadeurs die zeer interessante presentaties over veiligheid op het water kunnen verzorgen.

Digitaal vanwege corona

Normaal gesproken zouden we daarvoor graag langskomen op jouw vereniging of haven, maar vanwege de coronamaatregelen gaan we de presentaties nu digitaal verzorgen. In overleg kunnen we via een videocall in Microsoft Teams, Zoom of Jitsi Meet een presentatie geven. Ben je van plan om voor jouw vereniging, club of haven een digitale samenkomst te organiseren, neem dan vooral contact op door een mail te sturen naar info@varendoejesamen.nl.

Voorlichting veiligheid

Tijdens de presentaties van onze vrijwilligers worden verschillende situaties op het water geschetst, bedoeld om het gesprek over veiligheid aan te gaan. Deelnemers haken hier vaak op in, want iedereen die regelmatig op het water is heeft wel verhalen over vaar-situaties. Altijd leuk om die te delen en er eens dieper op in te gaan. Er zit vaak ook al veel vaar-ervaring bij de deelnemers!

Specifieke informatie

Er kunnen, op aanvraag, verschillende onderwerpen aan bod komen, bijvoorbeeld over het blauwe bord, over communicatie op het water, over veerponten of de regelgeving rondom gebruik van antifouling. Varen doe je Samen! heeft ook heel veel specifieke informatie over een bepaald vaargebied, bijvoorbeeld de omgeving van jouw vereniging of jachthaven. Interessant om eens mee te nemen in de communicatie. Bekijk ook onderstaande video met meer informatie over de mogelijkheden. 

Gebruik de informatie

Alle informatie van ‘Varen doe je Samen’ is vrij voor eenieder om te gebruiken, maar graag met bronvermelding van Varen doe je Samen!. De constante stroom aan voorlichting die verschijnt op de VDJS-website mag dus ook gebruikt worden voor het clubblad van je vereniging of jachthaven. Ook zijn de gegevens van de VDJS-knooppuntenboekjes vaak geïntegreerd in verschillende digitale navigatieprogramma’s. Daarnaast zijn de brochures met voorlichting handig.

Meer weten?

Heb je interesse in een digitale presentatie? Je kunt een mail sturen naar info@varendoejesamen.nl om een presentatie aan te vragen. Wij gaan dan in overleg naar de mogelijkheden kijken.

Goede, veilige vaart!