5.8 Delfzijl

Wie van of naar Delfzijl vaart, wil bij voorkeur stroom mee hebben. Laat in uw keuze de windrichting meewegen en vermijd nare tijzeeën die ontstaan bij wind tegen stroom. Ter hoogte van de ingang van de Eemshaven, in het Dukegat (Doekegat), werken meerdere stromingen op elkaar in. De Eemshaven is niet bedoeld voor recreatievaart.

  • Rond de havenhoofden van Delfzijl is de diepte zeer variabel; let op uw dieptemeter en vaar niet pal langs de havenhoofden.
  • Het zeehavenkanaal naar Delfzijl is circa 4 km lang. Houd in het kanaal goed stuurboordwal in verband met in- en uitvarende scheepvaart.
  • Luister uit op marifoonblokkanaal 3.
  • Marifoonkanaal Zeesluizen: 26.

Dollard
De Dollard is een zeearm, onderdeel van de Waddenzee, op het grensgebied van Nederland en Duitsland. De rivier de Ems mondt hier in uit en stroomt richting de Noordzee. Het getijverschil in de Dollard is meer dan drie meter.
Op de Dollard vaart buiten de betonde vaargeulen weinig tot geen beroepsvaart.

Zie ook: Wateralmanak 2, Delfzijl.


 

5.8 Delfzijl

Knooppunt 5.8 Delfzijl


Knooppunten

Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. Aan de hand van de aangegeven routes op de kaarten kun je zien hoe je deze knooppunten op een veilige en vlotte manier kunt passeren. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren.

Lees meer op de pagina Knooppunten.


Knooppuntkaart

5.8 Delfzijl

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Coördinaten:

Lat: 53.32015882254928
Long: 7.008333206176758

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.