Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

KNRB neemt ‘Richtlijn zichtbaarheid’ aan voor meer veiligheid

publicatie: 01-12-2021

De commissie veiligheid heeft het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) voorgesteld een richtlijn vast te stellen om vanwege veiligheidsredenen de zichtbaarheid van roeiers te vergroten door het dragen van High Visibility (Hi-Vis) of lichtgekleurde of witte kleding. Tijdens de Algemene Vergadering van de KNRB is deze richtlijn aangenomen.

 

Bekijk het VDJS! Webinar – Marifoongebruik

publicatie: 25-11-2021

Donderdagavond 25 november 2021 organiseerden we samen met onze partners het webinar ‘Marifoongebruik – Tips, regels en afspraken’. Dit webinar is bijzonder geschikt voor mensen die wel eens overwogen hebben een marifoon aan te schaffen, of voor wie er één aan boord heeft maar twijfelt om deze te gebruiken. Bekijk het hier!

 

Safety Flash: onderkoeling

publicatie: 18-11-2021

Waarschijnlijk ken je iemand in uw omgeving die een keer over boord is geslagen, het komt jaarlijks tientallen keren voor. Over boord vallen kan leiden tot fatale gevolgen. Met het koude weer zijn de kansen op overleving na het overboord slaan nóg kleiner, zelfs met een reddingsvest.

 

Leestip - Watersportverbond: 'De veiligheidscheck bij kanovaren moet een tweede natuur worden'

publicatie: 18-11-2021

In ons platte land met overzichtelijke wateren lijkt het gevaar ver weg als we even een rondje gaan kanovaren. Maar vaker dan we willen toegeven, zijn er incidenten die met zelfs de kleinste voorbereiding hadden kunnen voorkomen. Daarom pleit Govert Plugge, hoofdinstructeur zeekajakvaren, voor een standaard veiligheidscheck iedere keer dat je in een kano het water opgaat. ‘De veiligheidscheck moet een tweede natuur worden.’

 

Genomineerden Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 bekend gemaakt

publicatie: 17-11-2021

De Stichting Bevordering Motorbootvaren heeft de genomineerden voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 bekend gemaakt. De prijs zal tijdens Boot Holland, in maart 2022, worden uitgereikt.

 

CBR: Theorie-examens recreatievaart tijdelijk uitgesteld

publicatie: 16-11-2021

Het CBR heeft bekendgemaakt vanaf dinsdag 16 november minder mensen tegelijk theorie-examen bij het CBR te kunnen laten doen als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen. Hierdoor worden ruim 4000 geplande examens uitgesteld. De theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en de theorie-examens voor het beroepsvervoer gaan wel door.

 

Lorentzsluizen tot en met 24 november gestremd

publicatie: 12-11-2021

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 13 november tot en met woensdag 24 november 2021 aan het Lorentzcomplex in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Stevincomplex.

 

Rijkswaterstaat start pilot scheepvaartberichten ‘met meer perspectief’

publicatie: 11-11-2021

Een storing aan een sluis heeft vaak gevolgen voor de beschikbaarheid van de vaarweg. Zo’n ongeplande stremming is erg vervelend; deze heeft direct invloed op de reistijd van de schipper en ook gevolgen voor de logistieke keten. Goede informatie is dan belangrijk.

 

De Vaarquiz-vraag: Mag je stilliggen onder een brug?

publicatie: 05-11-2021

Het is belangrijk om op het water goed op de hoogte te zijn van de vaarregels, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Iedere maand stelt Varen doe je Samen! op onze social-media-kanalen een quizvraag. Het juiste antwoord, met toelichting, volgt een paar dagen later via de website. Hieronder het antwoord op de quizvraag van oktober.

 

Rijkswaterstaat: nieuw online aanmeldsysteem voor brug- en sluisbediening

publicatie: 02-11-2021

Sinds 1 november biedt Rijkswaterstaat schippers en verladers een nieuw online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om. Bij steeds meer bruggen en sluizen bestaat al langer de mogelijkheid om te passeren door middel van ‘bediening op afroep’.

 

Haringvlietbrug vanaf 1 november op maandag en vrijdag geopend voor hoge scheepvaart

publicatie: 19-10-2021

Het beweegbare deel van de Haringvlietbrug zal van 1 november 2021 tot 31 maart 2022 op twee vaste momenten per week geopen worden voor hoge scheepvaart, namelijk op maandag en vrijdag. Dat heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt.

 

Bekijk de Safety Flash – Man overboord

publicatie: 18-10-2021

Waarschijnlijk ken je iemand in je omgeving die een keer over boord is geslagen, het komt jaarlijks tientallen keren voor. Over boord vallen kan leiden tot fatale gevolgen. Met het koude weer zijn de kansen op overleving na het overboord slaan nóg kleiner, zelfs met een reddingsvest.

 

Varen in het najaar? Ga goed voorbereid het water op!

publicatie: 14-10-2021

De dagen worden weer korter en de blaadjes beginnen van de boom af te vallen, de herfst dient zich aan. Varen in het najaar kan prachtig zijn en het is vaak veel rustiger op het water. Je moet met een aantal zaken rekening houden als je in het najaar het water op gaat. We zetten ze hier op een rij.

 

Reevesluis begin oktober officieel geopend door minister Barbara Visser

publicatie: 14-10-2021

Minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) heeft maandag 4 oktober 2021 het Reevesluiscomplex officieel geopend. De Reevesluis is klaar en overgedragen aan Rijkswaterstaat.

 

Groninger bruggen Noord-Willemskanaal vier maanden dicht voor recreatievaart

publicatie: 13-10-2021

Alle Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal blijven vanaf maandag 18 oktober vier maanden dicht voor de recreatievaart. Dit komt door werkzaamheden op en rond het kanaal bij de Julianabrug. Voor de beroepsvaart worden de bruggen wel bediend maar dan met aangepaste tijden.

 

Zes tips om de boot winterklaar te maken

publicatie: 07-10-2021

Als bootbezitter maak je voor de winter een keuze of je je boot ofschip in het water laat liggen, of dat deze op de kant gaat. In beide gevallen zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden om je schip goed de winter door te laten komen. We zetten zes tips op een rijtje:

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2021 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |