Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Organiseer een ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 28-09-2022

De wintermaanden zijn het perfecte moment voor een digitale voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld voor jouw watersportvereniging of jachthaven.

 

Instellen winterpeil Veerse Meer

publicatie: 28-09-2022

Op maandag 1 november 2021 wordt begonnen met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil. Dit winterpeil zal naar verwachting op zaterdag 6 november 2021 bereikt zijn.

 

Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

publicatie: 27-09-2022

Het vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.

 

Update voor lijst toegestane antifoulings en onderwaterverven

publicatie: 26-09-2022

Er is een nieuwe lijst met toegestane antifoulings en onderwaterverven inclusief registratienummer en vervaldatum gepubliceerd op onze informatiepagina’s over antifouling. Bekijk de lijst hier!

 

Rijkswaterstaat wijzigt vanaf dit najaar twintig marifoonkanalen

publicatie: 22-09-2022

Voor de communicatie met vaarweggebruikers maakt Rijkswaterstaat gebruik van frequentiekanalen. Daarmee is contact met gebruikers mogelijk zowel via spraak (marifoon) als ook via data (AIS). Per 1 januari 2023 moet een aantal van deze marifoonkanalen op de vaarwegen worden aangepast. Dit najaar start Rijkswaterstaat daarom met het wijzigen van de marifoonkanalen van twintig opstelpunten.

 

VDJS on Tour: Meevaren met Rijkswaterstaat in Friesland

publicatie: 22-09-2022

Waar moet je op letten in het snelvaargebied? Heb je tips voor het varen door een sluis? En wat doen jullie nou eigenlijk? Dit en meer vroegen we aan de mobiel verkeersleider van Rijkswaterstaat.

 

Wijziging Marifoonkanaal Volkeraksluizen - zuid per 27 september 2022

publicatie: 20-09-2022

Per 27 september 2022 verandert Volkeraksluizen marifoon blokkanaal Zuid VHF 25 naar blokkanaal VHF 78. Ongewijzigd blijft blokkanaal Noord VHF 7, het jachtensluiskanaal op VHF 18 en Volkeraksluizen IVS VHF 64.

 

Renovatie Haringvlietbrug– vanaf 1 januari 2023 geen bediening

publicatie: 19-09-2022

De Haringvlietbrug, onderdeel van de snelweg A29, moet worden gerenoveerd. Uit onderzoek blijkt dat het bewegende deel van de brug is versleten. De klep, het bewegingswerk waarmee de brug kan worden geopend en gesloten en de technische systemen moeten worden vervangen.

 

Ga mee met de ErVaardag Waddenzee 2022! (vol)

publicatie: 12-09-2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert ScheepsWijs Vaarcursussen samen met Varen doe je Samen! vanuit Harlingen een actieve, praktische en leerzame ErVaardag op de Waddenzee. De dag is speciaal bedoeld voor alle watersporters die het Wad op willen met hun eigen schip en zich goed willen voorbereiden.

 

Hiswa te Water 2022 - aftermovie

publicatie: 07-09-2022

Na twee jaar wachten opende de Hiswa te Water in Lelystad 31 augustus weer de poorten van de Bataviahaven. Zo’n 30.000 bezoekers, volgens de organisatie een recordaantal, bezocht de vijfdaagse beurs. Bekijk hier de aftermovie!

 

Download de nieuwe infographic: tips voor veilig snelvaren

publicatie: 29-08-2022

Veel mensen vinden snel varen leuk en hebben daarom een snelvarende boot. Dat vraagt om verantwoord gebruik. In onderstaande infographic staan een aantal belangrijke tips en regels voor een veilige vaart.

 

Save the date: ErVaardag Waddenzee 2022

publicatie: 29-08-2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert ScheepsWijs Vaarcursussen samen met Varen doe je Samen! vanuit Harlingen een actieve, praktische en leerzame ErVaardag op de Waddenzee. De dag is speciaal bedoeld voor alle watersporters die het Wad op willen met hun eigen schip en zich goed willen voorbereiden.

 

Sportvisserij Nederland geeft in video tips voor veilig varen en vissen

publicatie: 29-08-2022

Vissen vanuit een bootje is een unieke beleving, maar vergt ook goed stuurmanschap: goed rekening houden met de veiligheid van jezelf én die van andere watergebruikers. Helaas gaat er op dat vlak nog weleens wat mis – zeker op vaarwegen waar ook de beroepsvaart gebruik van maakt.

 

Kom naar Varen doe je Samen! op de Hiswa te Water 2022

publicatie: 24-08-2022

Na twee jaar afwezigheid zal in september de Hiswa te Water weer plaatsvinden Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad.

 

Wat houdt de CE-markering van een recreatieboot in?

publicatie: 23-08-2022

Op vrijwel de meeste recreatievaartuigen in Nederland zul je een plaatje met een CE-markering aantreffen. Is dat verplicht? En welke informatie staat er op zo’n label? In dit artikel leggen we je uit wat de CE-markering van een boot inhoudt en waarom deze belangrijk is om veilig te kunnen varen.

 

Beperkingen voor recreatievaart in Vlaanderen

publicatie: 22-08-2022

Vanwege de droogte worden in Vlaanderen maatregelen genomen die leiden tot beperkingen voor de recreatievaart. Zo wordt de recreatievaart vanaf maandag 22 augustus 2022 enkel nog samen met de beroepsvaart geschut. Dit betekent dat pleziervaart nauwelijks of zelfs niet meer mogelijk is op waterwegen met zeer weinig of geen beroepsvaart.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.