Open dag voor beroeps- en pleziervaart bij de verkeerscentrale Rotterdam groot succes

publicatie: 30-05-2016

De afdeling verkeersafhandeling van het Havenbedrijf Rotterdam hield 15 april de jaarlijkse open dag in het kader van 'Veilig Varen doe je Samen, ook in een haven van Wereldklasse'.

Ruim 90 belangstellenden afkomstig uit beroeps en -pleziervaart kwamen naar de Verkeerscentrale Rotterdam om te kijken en luisteren naar presentaties over het verkeersbegeleidingssysteem en het juiste gebruik van de marifoon in de Rotterdamse haven. Ook kregen zij uitleg over de apparatuur in de back-up-ruimte en mochten een kijkje nemen op de  VTS-werkvloer.

Social media, onder andere de 'Varen doe je Samen!' website en Twitter account, heeft dit jaar een flinke rol gespeeld om de aandacht op de open dag te vestigen. Niet tevergeefs, want zowel de ochtend als middag waren razendsnel vol.

Voor de wat specifiekere vragen waren een aantal scheepvaartmeesters en nautisch adviseurs aanwezig. Leuke bijkomstigheid was dat het splinternieuwe cruiseschip “Ovation of the Seas” juist bij aanvang van het ochtendprogramma de Botlek passeerde, wat voor de bezoekers de nodige leuke fotomomenten opleverde.

Een opvallende uitspraak van één van de recreatievaarders was: “ik heb pas mijn marifooncertificaat gehaald en nu weet ik pas hoe ik hem moet gebruiken“. Misschien wel het mooiste bewijs, dat deze dagen beslist nuttig zijn!

Klik hier voor meer informatie:
Varen doe je Samen
Informatie scheepvaart VTS

Bron: Havenbedrijf Rotterdam - Edwin Vet