Kom naar Varen doe je Samen! op de Hiswa te Water 2022

publicatie: 13-07-2022

Na twee jaar afwezigheid zal in september de Hiswa te Water weer plaatsvinden Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad.

Tijdens de 37e editie van de beurs gaan we weer met bezoekers in gesprek over veilig varen en worden vragen direct beantwoord door de aanwezige vaarwegbeheerders en experts. Ook kun je je vaarkennis weer testen in de Vaarquiz.

Stand KB38

Je vindt Varen doe je Samen! net als eerdere jaren op de bovenkade in stand KB38. Tijdens de beurs zal onder andere aandacht worden geschonken aan de vaarregels, plaats op de vaarweg, snelheid en etiquette op het water. We nodigen bezoekers uit het gesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Juist ook om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren.

Ook wordt er meerdere malen een interactieve Vaarquiz georganiseerd, waar mooie prijzen te winnen zijn voor wie de vaarregels het beste kent. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water. Heb je een vraag over een specifieke (veiligheids)situatie op het water, kom dan even langs op de stand KB38. Ook kun je er de gratis Vaarbewaarkaart -op stevig, vochtbestendig gedrukt papier- komen ophalen.

Klik voor een uitvergroting

Uitgebreid

De beurs wordt dit jaar een stukje groter dan voorgaande jaren. Om alle boten een ligplaats te kunnen geven is het in-water gedeelte van de beurs zelfs uitgebreid. Hiswa te Water directeur Arjen Rahusen: “We gaan voor het eerst de havenpier bij de beurs betrekken. Daar liggen normaliter de charterschepen. De extra ruimte gaan we gebruiken voor de sloepen, motorboten, multi-hulls maar ook de grote jachten. Aan de pier komt de driemaster De Stedemaeght te liggen, als een drijvend VIP-restaurant. We hebben tijdens de laatste beurs gemerkt dat er behoefte is aan een plekje waar bezoekers, maar ook exposanten met relaties even rustig kunnen zitten. Men kan hier ook de aankoop van een nieuwe boot in stijl vieren.’’ 

Zie voor meer informatie de website: www.hiswatewater.nl

© foto boven: HISWA te water