Hinder recreatievaart Oude Maas

publicatie:
02
-
09
-
2024
Van september 2024 tot eind 2025 voert Rijkswaterstaat een grote renovatie aan de Spijkenisserbrug over de Oude Maas. Recreatievaart wordt geadviseerd een andere route te nemen.

De Oude Maas is een druk bevaren route voor beroepsvaart. Bij de Spijkenisserbrug hebben deze schepen normaal gesproken per vaarrichting een eigen doorvaartopening, met een brugdek (hef) dat omhoog kan.

Eén doorvaartopening

Tijdens een groot deel van de renovatie is steeds één van deze heffen buiten werking. Daardoor kan hoge scheepvaart in beide richtingen maar via één doorvaartopening passeren. Op sommige momenten geldt dat zelfs voor álle scheepvaart.

Bovendien zijn de smallere doorvaarten aan de buitenzijdes tijdens de renovatie afgesloten. Dat betekent dat (kleinere) schepen deze route niet kunnen nemen.

Alternatieve route

Vanwege de extra drukte door de vaarwegversmalling, geeft Rijkswaterstaat het dringende advies aan de recreatievaart de Spijkenisserbrug te mijden. Dit geldt voor alle weekenden in november 2024 (behalve het eerste weekend) en de periode maart – november 2025. Wie vaart:

Van/naar Nieuwe Maas

Kan via Dordrecht (Noord) omvaren.

Van/naar Nieuwe Waterweg/Noordzee

Kan via Stellendam (Hollands Diep/Haringvliet óf Oude Maas/Spui) omvaren.

Ben je deze periode onderweg op de wateren rond Rotterdam? Bereid je reis goed voor en kies een alternatieve route. Check altijd voor vertrek vaarweginformatie.nl en portofrotterdam.com voor actuele vaarweginformatie.

Twee keer volledig gestremd

Tijdens de renovatie van de Spijkenisserbrug is de vaarroute twee keer volledig gestremd. Deze stremmingen duren elk 12 uur en vinden plaats in september en oktober 2024.

De exacte planning hiervan is nog niet bekend. Houd daarvoor vaarweginformatie.nl in de gaten.

Meer informatie

Meer weten? Bekijk de pagina renovatie Spijkenisserbrug op de website van Rijkswaterstaat. Voor vragen kun je bellen met Rijkswaterstaat via 0800 – 8002.

© Foto en afbeelding via Rijkswaterstaat